ŞUBAT AYININ ÖĞRENCİLERİNİ BELİRLEDİK!

Ayın Sınıfı ve Ayın Öğrencisi

Her ay okulumuzda örnek davranış gösteren sınıflardan bir sınıf ve bir öğrenci ayın sınıfı ve ayın öğrencisi olarak seçilip sitemizde yayınlanacaktır.

AYIN ÖĞRENCİSİ SEÇİM ÇALIŞMASININ AMACI:

Her ay kişilikli, başarılı,  dürüst ve ideal öğrenci davranışı sergileyen öğrencileri“Ayın Örnek  Öğrencisi”olarak seçmek, ödüllendirmek ve onurlandırmak, öğrencileri olumlu davranmaya yönlendirmek.

Ayın örnek öğrencisini seçerek öğrencilerin başarılı, ahlaklı, terbiyeli ve saygılı olmanın teşvik edici davranışlar olduğunun önemini kavratmak.

UYGULAMA:

Okulumuzda, öğrenciler her ay başarı ve gösterdikleri olumlu davranışlara göre değerlendirilerek                          ‘’Ayın öğrencisi ‘’ seçilmektedir.

1.      Her ay her şubeden bir öğrenci sınıf rehber öğretmeni tarafından ayın öğrencisi olarak belirlenir. Bu belirlemeyi yaparken o sınıfın dersine giren öğretmenlerin görüşünü de alır.

2.      Sınıf öğretmenin verdiği puanın %70’si Komisyonun verdiği puanın %30’si toplanarak en yüksek puan alan öğrenci ayın öğrencisi seçilir.

3.       Bir sınıftan o ay için aday olmayı gerektirecek özelliklere sahip bir öğrenci yoksa o sınıftan aday gösterilmeyebilir.

4.       Öğrencilerin disiplin durumları dikkate alınacaktır.

5.      Seçimler ayın son haftasında yapılacak ve sonraki ayın ilk haftası ödüllendirme yapılacaktır.

6.       Ayın öğrencisi seçilmiş bir öğrenci başka bir ayda yeniden aday gösterilemez.

7.      Yıl sonunda ayın öğrencilerinden birisi yılın öğrencisi seçilir.

8.      Ayın öğrencisi okulumuzun web sayfasında yayınlanır ve ödül verilir.

9.        Puanlamada her kriter için (en az 0 en fazla 4 puan verilir ) değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır.

25.02.2019 381

Şubat ayında sınıf öğretmenlerimiz tarafından önceden belirlenen kriterleri taşıyan öğrenciler belirlenerek okul köşesinde duyurusu yapılmıştır ve öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Öğrencilerimiz;

Abdulsamet KARAKURT