Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi

Vizyon: Büyük düşünebilen, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, yükseköğrenime ve başarılı bir geleceğe hazırlıklı bireyler yetiştirebilen; Kars´ın her yerinde insanlar tarafından adı söylendiğinde özellikleri ve başarıları ile anılan, saygı duyulan ve toplumun güvenini kazanmış bir okul olmaktır.

Misyon: Çevresine, milletine ve tüm insanlığa üstün hizmetler sunabilecek; Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı, mezunlarımızı kendi değerlerini ortaya çıkarabilecekleri saygın üniversitelere yerleştirip, başarılı ve mutlu insanlar yetiştirebilmektir. Biz Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi olarak; istiyoruz ki; okulumuzda öğrenme öğretmenler, öğrenciler, yöneticiler, veliler tarafından temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki;Okulumuzda öğrencilerin bireysel farklılıkları gözetilerek her öğrenciye fırsat eşitliği tanınsın. İstiyoruz ki; Sınıflarımızda öğrencilerin derslerini yüzyılın gelişmelerine uygun olarak yapmaları için gerekli donanım sağlansın. İstiyoruz ki; okulumuz ve çevremiz eğitim ve öğretimde daha iyi ve başarılı olmak için temiz ve sağlıklı olsun. İstiyoruz ki;Okulumuzda eğitim öğretim düzeyini yükseltmek için Öğretmen-öğrenci-veli üçgeni sağlıklı bir şekilde sağlansın. İstiyoruz ki; okulumuzda ezberci öğretim metodu terk edilerek araştıran, sorgulayan, özgür düşünen, bireyi hedefleyen eğitim öğretim metoduna geçilsin. istiyoruz ki; okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz eğitim öğretimlerine başarılı bir şekilde devam etsin. istiyoruz ki; okulumuz çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz için ikinci bir yuva olsun. istiyoruz ki; okulumuzda çalışanlarımız ve velilerimiz okula kaynak sağlamak için işbirliği içinde olsunlar ve projeler üretsinler. istiyoruz ki; fikri hür, vicdanı hür, Türklüğü ile gurur duyan nesiller yetiştirelim.

Başarılar:

Saatler: 8.20 - 15.50
Isınma: Doğalgaz ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce- Almanca
Servis Bilgisi: Öğrenci servisleri bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzda yıllara göre Üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı; 2008-15, 2009- 19, 2010- 22, 2011- 27, 2012- 25, 2013- 15, 2014- 50, 2015- 28, 2016- 32, 2017- 24 2018- 26 2019- 28 öğrenci şeklindedir.
Sportif Etkinlikler: Step- Aerobik-Futsal
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Teknofest
Proje Çalışmaları: Huawei Projesi, PİSA Projesi

WEB - https://sehitilhanyildizanadolu.meb.k12.tr

Adres - Yeni Mah. 52 Sk. Pansiyon Blok No 2C İç Kapı No 217 Sarıkamış / KARS

Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - İlçemizde her türlü imkan bulunmaktadır.

Adres - Yeni Mah. 52 Sk. Pansiyon Blok No 2C İç Kapı No 217 Sarıkamış / KARS

Ulaşım Ulaşım belediye otobüsüyle veya yaya olarak sağlanabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezindedir.