Kurum Tarihçesi

24.09.2018 1077

1937 yılında ilçe halkının ve tümen subaylarının vekaleten yaptıkları müracaatlar neticesinde Sarıkamış Ortaokulu açılmış ve bugünkü Hükümet Konağı okul olarak tahsis edilmiş, daha sonra eskiden kışla olarak kullanılan binanın tamir ve tesisi için Albay Akif İYİDOĞAN’ın yardımları ve Sarıkamış halkının teberru ve bazı müsamereler hasılatı olarak elde edilen para binanın tamir ve tesisine sarf edilmiş, 12 Temmuz 1938 tarihinde Kültür Bakanı Sayın Saffet ARIKAN’ın ilçeye gelişiyle binanın ihtiyaçları tamamen giderilmiş. Okul tamir edilen kışlaya taşınmış ve bina Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.

1967-1968 öğretim yılına kadar yalnız ortaokul mezunu vermiş, lise kısmı 1967-1968 öğretim yılında ortaokul kısmında özel lise olarak açılmış, iki yıl sonra resmileştirilmiştir. 1977-78 öğretim yılında ortaokuldan ayrılarak müstakil lise olarak eğitim öğretime devam etmiştir ve ilçenin adı okula verilmiştir.

2002-2003 eğitim öğretim yılında okulun öğrenci sayısında büyük bir artış meydana geldiğinden mevcut bina ihtiyaca cevap vermemiş bu nedenle şuan eğitim öğretimin sürdüğü binaya taşınmıştır.